Het is winter! Al is het een super warme start van januari. Ik kreeg ik zin in sneeuwballen. Niet degene die je buiten gooit, maar degene die je binnen maakt in de keuken. Ze zijn erg lekker en ook gewoon leuk voor de koudere maanden. Hoe je ze maakt? Super makkelijk!

Benodigdheden

(Voor ongeveer 30 stuks)
50 gram poedersuiker
200 gram boter (kamertemperatuur)
Snufje zout
150 gram gemalen hazelnootjes
200 gram bloem

Aan de slag!

Mix eerst de poedersuiker, boter en het zout. Mix daarna de overige ingrediรซnten hier ook doorheen. Hierna leg je het deeg in folio in de koelkast. Daar moet het ongeveer 2 uur blijven liggen om de boter weer hard te laten worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hierna rol je balletjes van het deeg van ongeveer 2 centimeter in diameter. Zet ze daarna ongeveer 10 minuten in de oven.

Je koekjes zullen erg broos zijn als ze uit de oven komen. Laat ze dus even afkoelen. Wees voorzichtig als je ze in de poedersuiker doopt. Ik heb er ook een paar gemaakt met gemalen kokos er overheen. Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *