In november kreeg ik een berichtje van mijn schoonmoeder, of ik in december op een bepaalde vrijdag verlof kon opnemen. Even checken. Ja, ik heb nog genoeg uren. Wat zijn de plannen?
Tank de auto vol, pak warme kleding in voor een paar dagen en kijk nog een keertje extra Frozen met Emma.

December was voor mij altijd een partymaand, maar sinds de geboorte van Minou hangt er een zwarte sluier over de feestelijke dagen. Ik keek enorm uit naar wat extra magie in die weken. Maar hoe is dat eigenlijk wanneer je zwanger bent en met een peuter naar Disney gaat?

Koffers pakken

Ter voorbereiding hadden we goed het weerbericht in de gaten gehouden. December hoeft niet perse heel koud te zijn natuurlijk. Maar afgelopen jaar was dit het wel. Daarom voor Emma haar complete ski-outfit en warme, stevige schoenen. Omdat we rekening hielden met drukte, wachttijden en veel lopen hebben we ook de buggy van mijn schoonouders mogen gebruiken. Voor Emma hadden we ook nog een extra fleece dekentje mee voor in de auto, maar die is ook in het park goed van pas gekomen om haar in te wikkelen.

Met een tas vol snacks (teveel snacks) en een opgeladen iPad stapten we vrijdagochtend de auto in. Na een rit van een uur of 6 waren we er. Stiekem ben ik heel trots op Emma, want ze heeft het 5u volgehouden zonder schermpje. Oké, eerlijk, ze heeft ook een deel van de tijd geslapen. Maar ze heeft ook zeker 2 uur lekker uit het raam zitten staren.

Attracties

Mijn enthousiasme om naar Disney te gaan werd wel enigszins afgestompt omdat ik me bedacht dat je als zwangere niet overal in mag natuurlijk. Maar welke attracties zijn nou wel en niet geschikt? Dat vond ik nog best een ingewikkeld. Voor mezelf dan, want op de site staat een goed overzicht.

Maar alles wat ik leuk vind was niet aanbevolen of gewoonweg niet geschikt voor zwangeren. De heftigere attracties vond ik prima om een keertje over te slaan, veiligheid van de buik staat voorop. Maar om attracties niet te doen terwijl mijn peuter van 3 er wel in mag?

Laten we voorop stellen dat “niet aanbevolen” een advies is, dat Disney zich goed moet indekken en dat het ook erg afhankelijk is van de fase van je zwangerschap (vb grootte van je buik), wat je zelf prettig vind en hoe je je voelt. Wanneer je bijvoorbeeld in je eerste trimester zit, zou het (volgens mij) geen kwaad kunnen om een attractie te pakken qua buikgrootte, maar als je last hebt van misselijkheid is het dan weer geen aanrader.

Ik was tijdens mijn bezoek 23 weken zwanger en zat dus comfortabel in mijn tweede trimester. Geen misselijkheid en een beginnend buikje. Per attractie heb ik gekeken naar de adviezen en evt beugels van de rit. Ik had de afspraak met mezelf dat ik altijd nog gewoon niet kon instappen wanneer het er niet comfortabel uit zag, maar dat was eigenlijk niet nodig.

Voor de peuterdraak beviel eigenlijk elke attractie waar we voor in de rij stonden erg goed. De draaimolen, Pirates, Buzz Lightyear, maar ook de pendelbus naar het hotel waren een groot succes. Pirates was de grootste hit, daar zijn we een keer of 4 in geweest. Elke stap in de wachtrij werd een feest doordat piraat Emma de sfeer versterkte met een luide ARRRRG.

Pro tip voor zwangere bezoekers: zorg voor een up-to-date zwangerschapsverklaring en haal een priority bracelet. Zo krijg voorrang op meerdere plekken. Klinkt dat goed? Check deze link.

Shoppen

Natuurlijk was Emma na zoveel Disney indrukken er helemaal klaar voor om zelf een prinses te worden. Dirk legde haar uit dat ze op de plaatjes mocht aanwijzen hoe ze geschminkt wilde worden en dat het erg belangrijk was dat ze goed stil zou blijven zitten. Alsof alle sterren op 1 lijn stonden die dag, maar Emma deed het beter dan voorbeeldig. Uiteraard koos ze voor de Elsa-look met blauw, wit, glitter en nog meer glitter.

Toen was het tijd om een prinsessenjurk uit te kiezen. Van te voren hadden we afgesproken dat Emma geen Elsa jurk mocht uitkiezen omdat we al een blauwe glitter prinsessenjurk in huis hebben. We hebben haar een aantal opties laten zien, waarna ze de keuze maakte voor de Rapunzel jurk. Oké, omdat mama en papa het zo leuk vinden mocht ze ook de Pascal knuffel erbij.

Magische afsluiter

De parade die we hebben gezien was erg leuk, maar waar wij stonden erg druk. Emma ging op de nek bij Dirk om het beter te kunnen zien, maar kreeg vervolgens fake news ingefluisterd wat ik natuurlijk niet langs me heen kon laten gaan.

“Kijk Emma, daar is Elsa!” Dat is Assepoester schat. “Oh, daar is Elsa!” Dat is Aurora. “Wie? Oh gelukkig, ik zie Minnie en Mickey.”

Maar het ultieme magische moment van het hele weekend; de avond shows.

Emma vond het sowieso al fantastisch dat ze zo laat (want donker is bedtijd) mocht opblijven. We stonden redelijk in het midden van het kasteel en konden zo alles goed zien. Het kasteel was sowieso al prachtig verlicht, waardoor ik al helemaal de warme fuzzy Disneymagie kriebels had.
Na de aankondiging dat het zou starten werd Emma uit de buggy gelanceerd en op Dirks nek gezet. Hij had er net zoveel zin in als ik.

Disney D-Light is een show met projectie, drones, lasers, fonteinen en natuurlijk een muzikale compilatie van de Disney klassiekers. Doordat ze bij deze show drones gebruiken zie je de vallende ster achter het kasteel die in alle intro’s voorkomt. Echt, alle kinderen en volwassenen op het plein deden een collectieve AAAH!

Daarna was het tijd voorde volgende show met alle effecten van hiervoor, maar met vuurwerk ipv drones. Opnieuw werd het kasteel het canvas en was mijn geluksmoment compleet toen Emma bij het zien van Elsa en Olaf bijna van Dirks nek afstuiterde.
Tussen al het spektakel door heb ik de tijd genomen om regelmatig naar Emma te kijken. Met open mond liet ze alle indrukken binnenkomen en had zij ook Disney magie in haar ogen.

Disney magie, een gevoel van intense dankbaarheid en liefde voor mijn prachtige gezin in combinatie met een flinke dosis zwangerschapshormonen… Ik ging jankend het park uit. Ik kan niet wachten tot de volgende keer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *