Dit jaar zijn we bewust wat eerder op wintersport gegaan. Nog lekker buiten de schoolvakantie, minimale zwangerschaps-waggel en meer kans op sneeuw (??) Vanwege de zwangerschap ben ik niet gaan skiën, maar omdat Emma dit jaar oud genoeg was voor skilessen konden er toch 4 mensen op de latten. We zijn namelijk naar Tirol geweest met mijn schoonouders, naar St. Johann.

Reis

We hebben er ook dit jaar voor gekozen om lekker in de nacht te gaan rijden rond een uur of 2. Emma heeft gelukkig geen problemen met door slapen in de auto wanneer we haar overtillen. Al was ze deze keer wel wakker genoeg om ook even afscheid te nemen van onze poes.

Doei Milady! Goed op huis passen ok?

De reis ging erg snel, alleen het laatste stuk in Duitsland hebben we wat file gehad. Dus dat viel hartstikke mee. Wel hadden we last van de laag hangende bewolking onderweg. Emma had dit ook door en zei (terwijl wij dachten dat ze sliep) ineens hartverzakkend hard: IK ZIE MIST!

Het voordeel van een zindelijke peuter in de auto is dat ze zelf heel goed kan aangeven of ze naar het toilet moet gaan. Dit is ook gelijk een flink nadeel van een zindelijke peuter. Zo gebeurde het dat we in het laatste uur van de rit 3x gestopt zijn. Of ze ook daadwerkelijk naar de wc moest? … Vooral het handen wassen vond ze erg leuk.
Maar ja, je moet wel elk signaal serieus blijven nemen, anders zit je straks met een grotere vertraging en een gekke geur in je auto. Dat wil niemand. Zeker niet als beide volwassenen maar 3 uur hebben geslapen.

Hotel

We kwamen aan bij het hotel en hadden onderweg al wat besneeuwde stukjes gezien. Maar in het dal was ook het gras nog wel goed zichtbaar. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, want de pistes waren wit.
Omdat het hotel aan de piste staat konden we vrij snel door naar de skiverhuur waarna we Emma, nog in pyjama, een aantal keer heen en weer hebben gesleept op haar skietjes. Gelijk een grote smile op haar bekkie waardoor ik ook intens aan het genieten was.

Het verblijf in het hotel was super. Elke ochtend en avond een uitgebreid buffet met meer dan genoeg keuzes en opties. We hebben kunnen genieten van de sauna, het zwembad en ik ben zelfs gaan fitnessen. Uiteraard daarna wel extra eten opgeschept. Het blijft toch vakantie!

Skiles Emma

Emma is een echte peuterdraak, een enorme durfal en gaat graag op onderzoek uit. Daarom was ik voor de skilessen denk ik zenuwachtiger dan zij. Die meid heeft geen angst. Ik zag haar al; punten van de ski’s naar beneden en gaan, recht naar beneden.
Dat is ook wat ze gedaan heeft. Snelheid maken met een grote lach op haar gezicht. Om vervolgens lekker in de armen van de juf te belanden die onderaan de oefenpiste klaar stond om alle kids op te vangen.

Dat kamikaze skiën ging een paar keer goed, maar op een moment botste Emma met haar neus tegen de buik van de juf aan. De schrik zat er goed in en het deed natuurlijk ook gewoon zeer. Zowel ik als haar oma hadden wat moeite om haar te stimuleren om weer het liftje op te gaan. Gelukkig kwam haar beste vriend (papa Dirk) ook de ski’s afgestapt om op de oefenweide te gaan staan. Met papa boven en mama beneden ging Emma er weer voor.

In de volgende dagen heeft Emma elke ochtend 2 uurtjes geskied en heeft ze veel geleerd. Bij het oefenen van de pizzapunt was te zien dat ze het lastig vond om haar gewicht te verdelen. Want bij een aantal opvolgende afdalingen had ze dezelfde bocht naar rechts. Halverwege de oefenweide, vol richting de lift. Gelukkig was er altijd een juf om haar op te vangen voordat er een echte botsing was. Al moest daarvoor wel soms een sprintje worden getrokken, want echt remmen deed Emma natuurlijk niet. Snel gaan is veel leuker.

Uiteindelijk had ze de houding helemaal onder de knie, maar pizzapunt vasthouden terwijl ze naar beneden stuift is nog een aandachtspuntje.
Ik ben ontzettend trots op haar. Deze peuterdraak heeft gewoon les gehad in een heel nieuwe vaardigheid, in een ander land, door juffen die niet allemaal haar taal spreken met andere kinderen die ze niet kende en die ook allemaal een andere taal spreken.
Leren skiën is ontzettend intensief. Je gebruikt je spieren ineens op een andere manier en moet ook nog wennen aan zulke latten onder je voeten.

Daarom hebben we alle ski-dagen afgesloten met een relaxte middag; een uitgebreide lunch, spelletjes spelen op de kamer en lekker naar het zwembad. Ik voelde me een propje, maar heb wel een mooie foto van de babybump.

Highlights van de vakantie

Ik heb enorm genoten van de vakantie en was er echt even helemaal uit. Halverwege de week werd dit letterlijk. Ik had van te voren netjes mijn skipullies en jas gepast, paste allemaal nog goed. Je voelt het al aankomen… (ha, aankomen…) Halverwege de week kreeg ik dus mijn jas niet meer dicht. Flink balen!
Gelukkig had ik wel mijn zwangerschaps- (winter)jas meegenomen, maar die is een stuk minder warm. Met een skipully van Dirk als extra laag ging het prima. Zo kon ik lekker door de sneeuw waggelen en genieten van de wintersport zonder ook maar een ski aan mijn voet te hebben gehad.

Bonus highlight: Emma die iedereen begroette met “Bonjour!” want de vorige keer dat we in een ander land waren moest dat ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *